IRC-Galleria sosiaalinen mediamarkkinointi

Kirjoitettu 23.1.09, 23:11

Olet ehkä kuullut termin "Sosiaalinen media" ja tiedät, että siellä voi markkinoida erilaisia asioita. Tämä artikkeli kertoo erityisesti IRC-Gallerian hyödyntämisestä markkinoinnissa ja kaikesta ei tietysti pidä maksaa!

Sosiaalinen media markkinoinnissa

2000-luku toi kaikkien ulottuville internetyhteyden. Ihmiset alkoivat kokoontua samoihin paikkoihin netissä ja näin muodostui eräänlaisia yhteisöjä ja myöhemmin sosiaalisia medioita, joiden salaisuus on käyttäjissä. He tekevät sivustolle sisällön lähes kokonaan. Ylläpitoa tarvitaan vain hallitsemaan sivustoa ja suodattamaan palveluun sopimaton sisältö, jota huonosti käyttäytyvät käyttäjät tuottavat. Joku varmasti jo keksikin, että siellä, missä on ihmisiä on myös mainostilaa. Bannerimainonta on suosittua, mutta menettämässä tehoaan. Sosiaalinen media mahdollistaa kuitenkin todella paljon muita tapoja mainostamiseen. Voit luoda yrityksen nimissä sisältöä palveluun ja viitata yrityksen kotisivuille, voit kommentoida muiden profiileja ja saada omaan profiiliisi enemmän kävijöitä tai hankkia suuren kaveripiirin ja kertoa massaviestein, mitä tuotteita tai palveluita kannattaa käyttää. Lyhyesti se on sosiaalinen mediamarkkinointi.

Sosiaalinen media jakaa käyttäjäkokemuksia todella värikkäästi. Upean kampauksen saanut asiakas suosittelee kyseistä kampaamoa ystävilleen tai viallisen tuotteen ostanut asiakas valittelee tuotteen laatua ja vannoutuu olemaan ostamatta samaa enää koskaan uudelleen. Tämä on nykyaikaa, joka tarkoittaa, että asiakkaat kannattaa pitää tyytyväisenä ja asiakaspalveluun todella panostaa.

IRC-Galleria ja vaikeasti tavoitettava kohderyhmä

IRC-Gallerialaisten keski-ikä on 20,41 vuotta. Mainosmuotoja on kohdennetusta bannerimainonnasta yhteisömainontaan, jolla voi aktivoida käyttäjät jo IRC-Galleriassa osallistumaan esimerkiksi kustomoituun kilpailuun. Hinnat mainostukseen ovat kovat, mutta puoli miljoonaa käyttäjää kertoo paljon sivuston suosiosta.

Sivusto on tehokas mainospaikka jos ajattelee bannerimainontaa, mutta miksi tuhlata 10 000 euroa jättibanneriin, kun Galtsusta voi saada kontakteja ihan ilmaiseksikin jos tavoitteena ei ole maailman (tai edes Suomen) valloitus.

Ilmaiset kikat IRC-Galleria markkinointiin

Ensimmäisenä oletan, että sinulla on tili IRC-Galleriaan, koska se on välttämätön seuraaviin vinkkeihin. Tili tulee luoda henkilön nimellä eikä sitä voi siis luoda yritykselle. Nimimerkin voi kuitenkin valita vapaasti ja sen valintaa kannattaa miettiä. Eniten huomiota saa ihmisen nimeen liittyvät yksinkertaiset ja joukosta erottuvat nimimerkit.

Vieraslista

Profiilisi asetuksissa on alikohta "Luokittelemattomat asetukset". Tuon kohdan takaa löytyy valinta "Ota vieraslista käyttöön". Aseta kenttään ruksi ja paina tallenna. Nyt näet omalla profiilisivullasi vasemmassa palkissa vieraslistan, jossa on 5 viimeistä profiilissasi vieraillutta käyttäjää.

Mietit nyt tietysti, miten saat käyttäjät tulemaan profiiliisi. Salaisuus on juurikin tuo vieraslista. Käydessäsi muiden käyttäjien profiileissa nimimerkkisi tallentuu heidän vieraslistalleen jos heillä on vieraslista ominaisusu käytössä (ja todella monellahan se on). Helpoin tapa muiden profiileihin pääsemiseksi on navigaation "Satunnainen"-ominaisuus. Siitä sitten klikkailemaan ja ihmettelemään, koska ensimmäiset käyttäjät saapuvat profiiliisi.

Kohdennetumpia kävijöitä

Yhteisöt ovat vinkeitä vehkeitä. Niiden avulla käyttäjät kertovat, mistä pitävät ja minkälaisia ovat. Jos toimialasi on jotain polkupyöräilyyn liittyvää löydät esimerkiksi Polkupyörä-yhteisöstä yli 600 käyttäjää, joista oletettavasti moni on jollain tavalla kiinnostunut polkupyöristä. Nyt sitten vain aakkosjärjestyksessä klikkailemaan käyttäjät läpi yhteisöstä ja kohdennetut kävijät saapuvat pian profiiliisi.

Sosiaalinen mediamarkkinointi: Älä ole tuppisuu vaan turboturpa

IRC-Galleriassa voit kommentoida kenen tahansa profiilia. Jätä jokin asiallinen kommentti niin kommentin saaja varmasti vierailee profiilissasi ja mahdollisesti moni muukin, kuka lukee jättämäsi kommentin. Ole siis aktiivinen kommentoija niin käyttäjien profiileissa kuin yhteisöissä ja saat varmasti vielä enemmän käyttäjiä profiiliisi kuin vieraslistalla, joskin tämä on hieman työläämpää. Muita kuitenkin, että suora mainostaminen kommenteilla ei ole kannattavaa.

Konversio-optimoi profiilisi

Muutaman euron lisäpalvelulla profiilin ulkoasun voi tehdä itse CSS:n avulla ja kasvattaa värien avulla kiintopisteitä tärkeiden asioiden ympärille. Onneksi myös ilman kustannuksia selviää hyvin sijoittamalla kotisivuksi halutun kohdesivun ja hyödyntämällä kuvatekstejä sekä hyödyntämällä Ihkuboksia. Myös kuviin voi liittää erilaisia viitteitä, mutta muista oma pärstä profiilikuvaan tai muuten Galtsun moderaattorit voivat sulkea tunnuksen.

Sosiaalinen media + markkinointi

Galleriassa markkinointi oman profiilin ja sen avulla yrityksen markkinointi on halpaa ja helppoa eikä kovin epärehellistä tai epäilyttävää. Markkinointi onnistuu myös monessa muussa sosiaalisessa mediassa, kuten suosiota huimasti kasvattavassa Facebook:ssa.

Jos rahaa on käytössä jonkin verran linkki profiiliin on mahdollista saada mm. etusivulle, joskin jonoa "Mun kuva"-palveluun on iltaisin useita tunteja. Tehokkain kävijäsyötti on luoda oikeasti upea kuva ja tämän jälkeen kahlata kaikki Gallerian käyttäjät läpi saadakseen heidät äänestämään kuvaasi päivän kuvaksi.


Kirjoittaja: Eemeli Ahonen

Blogauksen kommentit

Petri

Petri kirjoitti 28.1.09, 08:35

Aika näpsäkkä "tipsi". Tuntuu ainakin suhteellisen toimivalta ajattelutasolla. Tuossa sosiaalisessa mediassa nimenomaan oma sosiaalisuus on avain menestykseen. Facebookissa käyttäkunta tuntuu olevan hieman varttuneempaa, IRC-Galleriassa nuorempaa.
Lauri

Lauri kirjoitti 24.11.09, 16:15

Blogikirjoitukset ovat myös hyvä tapa markkinoida sivustoa. Kirjoittaa blogikirjoituksen, joka vaikka sisältää linkin omalle saitille. Tähän blogikirjoitukseen luokittelee mahd. monta sopivaa yhteisöä. Kun käyttäjät käyvät yhteisössä, osa heistä klikkaa blogikirjoitustasi.

Toinen, mutta maksullinen tapa on tilata yhteisö etusivulle. Tämä ei ole kallista, vain 1€/2min. Eräs päivä kokeilin tätä tapaa ja koska jonoa ei ollut, oli yhteisöni etusivulla 2 tuntia vain yhdellä eurolla.

- Lauri

Kommentoi

 Nimi (pakollinen)

 Sähköposti (pakollinen) (ei julkaista)

 Kotisivu (vaihtoehtoinen)

Osaatko laskea? Paljonko on yksi ynnä kolme? 

Käytössä BBCode tagit.